Not Found

by gregunderscorem, Monday, March 18, 2013, 17:12 (4083 days ago)
edited by gregunderscorem, Monday, March 18, 2013, 17:15

Hi everyone, I've been following the selfoss installation instructions on my debian machine, and I've managed to fix my 500 internal sever error (Hooray!) but now it looks like my machine can't find index.php!

"The requested URL /var/www/selfoss/index.php was not found on this server."

This is especially vexing as I can clearly see /var/www/selfoss/index.php through shh. What am I doing wrong?

Thanks in advance

Not Found

by nightshark, Monday, March 18, 2013, 19:33 (4083 days ago) @ gregunderscorem

I just solved the same problem. I had the wrong path in this step...

"One little change is necessary in /var/www/selfoss/.htacces: Remove the hash character (#) from this line: #RewriteBase /selfoss"

It needs to be just the folder selfoss is unpacked to. I had put the entire path.

Hope this helps!

Not Found

by gregunderscorem, Monday, March 18, 2013, 19:43 (4083 days ago) @ nightshark
edited by gregunderscorem, Monday, March 18, 2013, 19:53

EDIT: WOAH I misread your help. Hey guess what that is correct! you fixed my problem! Thanks, and please ignore the craziness I have below!

Right, I did that already, I forget what problem that fixed for me, although it does seem necessary. But that doesn't seem to help any with this. The line in .htaccess reads:

RewriteBase /var/www/selfoss

which is the folder everything is in. But trying myip/selfoss in my browser only gives a 404 error. My server information listed on that page is correct, so I know its not some connection issue. It just won't load index.php

Not Found

by nightshark, Monday, March 18, 2013, 19:52 (4083 days ago) @ gregunderscorem

That's how I intially had it too. When I changed it to just /selfoss or whatever the folder name is, it started working.

Not Found

by gregunderscorem, Monday, March 18, 2013, 20:08 (4083 days ago) @ nightshark

And I'm up and running. Thanks so much!

Not Found

by smeerbartje, Monday, March 18, 2013, 20:44 (4083 days ago) @ nightshark

Same here, however does http://www.yourhostname/selfoss/update also work?

Not Found

by nightshark, Monday, March 18, 2013, 20:44 (4083 days ago) @ smeerbartje

No. there's another thread on here about it being broken in the latest release. you have to run it manually.

Not Found

by smeerbartje, Monday, March 18, 2013, 20:58 (4083 days ago) @ nightshark

Allright, thanks; I'm doing "php /var/yadiyada/update.php" and it's working fine. By the way, where is that other thread? I'm here a lot but I didn't see it...

Not Found

by nightshark, Monday, March 18, 2013, 21:01 (4083 days ago) @ smeerbartje

Not Found

by smeerbartje, Monday, March 18, 2013, 21:06 (4083 days ago) @ nightshark

Thanks... and damn, it was my own post :)

RSS Feed of thread
powered by my little forum